Positive thinking

Er zijn ook dingen waar Sara & Rachelle blij van worden. Dat verwacht je misschien niet, maar zo nu en dan – op gezette tijden – reflecteren we graag ook op de dingen die wél goed gaan in ons leven*, de dingen we wél waarderen en waar we noemenswaardig blij van worden. En we hopen met heel ons hart dat jullie het met ons eens zijn. Dus hier gaan we.

Zonnige winterdagen
Er zijn mensen (Sara) die de winter HATEN. Het is koud. Het vriest. Je nagels, haar en huid breken zonder reden. Er is weinig daglicht. Er is mogelijk sneeuw (fuck sneeuw, fuck het zo hard – Sara). Alle ingrediënten om je dag volkomen om zeep te helpen. En toch zijn deze dagen de beste dagen van het hele jaar. De ochtenden dat je opstaat en je een verse laag sneeuw ziet liggen heerlijk de zon op je gezicht voelt (als je dat niet voelde, zou je waarschijnlijk doodvriezen), gepaard met een strakblauwe lucht en de verre belofte van een nieuwe lente. Nou, dan héb je ons hoor.

Wanneer je wijn drinkt
We hebben zo ontzettend veel te zeggen over de geneugten van wijn drinken, dat we het eigenlijk niet onder woorden kunnen brengen. Of althans, jawel, zo blijkt uit deze blog. En deze. O, en deze. Maar samenvatten is bijna onmogelijk. Van wijn drinken op een zaterdagmiddag – gewoon omdat het kan – tot wijn drinken bij een heerlijk diner – gewoon omdat het kan. Niet dat we ook maar iets over mondgevoel of geur- en kleurbeleving (?) weten. Maar daar gaat het tenslotte niet om, hè.

Onze Taal
Gezamenlijk hebben we geen grotere liefde, niemand die ons beter begrijpt, dan Onze Taal. Wie anders zou ons te hulp schieten bij onjuist spatiegebruik? Wie anders reageert sneller op de vraag of ‘borgen’ een woord is (wij stemmen nee). En wie anders kan een diplomatieke positie innemen over het eeuwige kaas(s)tengel-debat dan Onze Taal? Ze beantwoorden zonder te oordelen onze diepste taalkwesties en beslechten eeuwenoude debatten zonder een kant te kiezen. In ruil daarvoor zijn wij hun enige leden onder de 65. Als mannen zoals Onze Taal zouden zijn, zouden we niks meer te wensen in het leven hebben.

Als je gelijk hebt
Laten we er maar meteen voor uit komen: we zijn nooit, maar dan ook nooit, ‘the bigger person’. Want hoe heerlijk is het dat je je gelijk kunt halen? Dat je kunt zeggen: ‘Ik zei het toch?’ Er gaan soms de nodige pijnlijke discussies of zelfs ruzies aan vooraf, maar wanneer iemand inziet dat jij die héle tijd al gelijk had, gaat er niks boven de voldoening om te weten dat iedereen weet dat jij het allang wist. Volg je ons nog? Laten we het erop houden dat we over het algemeen altijd gelijk hebben. Dus het wordt verdomme tijd om ook eens naar ons te gaan luisteren.

Chaos
Stroomstoringen, als de treinen niet rijden of de vliegtuigen niet vliegen en mensen moeten op Schiphol slapen en op het nieuws interviewen ze van die kort pittige vrouwen die net drie weken naar de Dominicaanse Republiek zouden gaan en ‘nou je moet dan nog maar zien of dat je er ooit iets voor terug ziet hè, maar wat doe je eraan’. Dat vinden wij mooi, juist als autistische controlfreaks die lijstjes maken van alle restaurants waar ze willen eten als ze twee dagen in Londen zijn. Juist wij. We steken dan thuis nog een kaarsje aan. Schenken een wijntje in. Genieten van het feit dat wij er geen last van hebben. En omarmen de schoonheid van de chaos.

 

*Sara wil graag benadrukken dat de meeste dingen goed gaan in haar leven maar dat ze van nature nu eenmaal van haten houdt.

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: