De kat uit de boom kijken

Sara en Rachelle zijn het over veel dingen in het leven eens – wijn is fijn, Nashville is de allerbeste slechtste show ooit gemaakt, Michiel Huisman is heet. Er zijn echter een paar uitzonderingen: het Songfestival, de spelling van kaas(s)tengels en… katten.

Rachelle: Kijk, de kans is groot dat ik op 80-jarige leeftijd een crazy catlady ben, maar dan wel zónder die katten. Het is niet dat ik iets heel erg tegen ze heb, maar ook niet echt met ze. Ik vertrouw ze niet. Met hun immer volgende ogen, die scherpe nagels en het plotselinge venijn waarmee ze uit de hoek kunnen komen. Laat staan dat jezelf schoonmaken in plain sight. Hallo kat, I’m sitting right here.

Sara: Ha, heb je jezelf weleens bekeken, met je venijn en je nagels? Katten zijn tenminste nog FUCKING FLUFFY. En jij hebt nog nooit bij me op schoot liggen spinnen. Als ik uit mijn werk kom en de voordeur open, struikelt de poes in haar enthousiasme om mij te zien, bijna van de trap: ‘Oeh, de ene die me meestal eten geeft is terug. Tijd om mijn dankbaarheid te tonen door mijn nagels in haar slagader te zetten.’ Ik vind dat gezellig.

Rachelle: Weet je wie ook gezellig zijn en je waarderen om wie je bent en niet omdat je ze eten geeft? HONDEN. There I said it. Honden zijn in vele opzichten superieur aan….alles. Aan mensen, aan andere dieren, maar al helemaal aan katten. Niemand is enthousiaster dan een hond over basically alles in het leven. Honden poepen – over het algemeen – niet in je huis. Honden geven je altijd de aandacht die je nodig hebt, zelfs als je het niet verdient. Katten niet. Katten kijken me altijd aan alsof ze een coup aan het plannen zijn. Neem nou Dibs, ik voel met haar altijd een onderlinge rivaliteit. Is dat ergens op gebaseerd? Waarschijnlijk niet, maar ik wéét gewoon dat ze mijn ondergang aan het beraden is.

Sara: Honden zijn needy en willen naar buiten, ook als het regent. Honestly, ik snap niet waarom jij méér met honden hebt. Jij wil nooit naar buiten, het liefst slaap je de hele dag en als iemand zichzelf zinloos kan bezighouden door achter haar eigen staart aan te rennen, ben jij het wel. Katten zijn van nature wantrouwend (check), proberen gracieus te doen maar vallen toch soms van de trap (check) en je mag ze alleen over hun buikje aaien als je ze eerst lekker eten geeft (check, denk ik?). Jij, Rachelle, bent een kat. Daarom werkt onze vriendschap waarschijnlijk ook zo goed.

Rachelle: Dat is het punt, ik ben het volledig met je eens. En daarom ben ik fan van honden. We houden elkaar in evenwicht. De Ying voor mijn Yang. Ik snap katten gewoon veel te goed en daarom heb ik een hekel aan ze. En zij aan mij. Het houdt het universum mooi in balans. Zo, en nu wordt het tijd voor een dutje, zodat ik daarna mijn wereldoverheersing kan plannen.

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: