Nerds vs Lubach

Mijn vriend is een nerd. Ik hou van hem, maar hier is gewoon geen ontkennen aan. Zijn hobby’s zijn fantasyboeken lezen, zichzelf verliezen in Dungeons & Dragons en zijn vrienden te slim af zijn met oneindig heel veel bordspelletjes. Het is niet alsof dit ooit anders geweest is trouwens, dus ik wist waar ik aan begon zeven jaar geleden.

“Ik word aangevallen door eagle scouts!”

Een nieuwe ontwikkeling is het gamen via team speak. Op zich moet het me niet verbazen, want zijn vrienden, stuk voor aardige maar wat bleke, mensenschuwe wezens, verlaten het liefst zo min mogelijk de veiligheid van hun eigen omgeving. Dus ja, je kunt fysiek naar elkaar toe en dan samen spelen, of je plugt een headset in je laptop en klaar. Je hoeft niet eens meer een broek aan.

“Kun jij even pingen waar jouw market is?”

Op een zondagavond als zovelen kruip ik in mijn favoriete hoekje van de bank. Een pot thee, de kat op schoot en Arjen Lubach die de week fileert. Dikke prima. Maar een meter of vijf naast me klinkt opeens een onheilspellend “yo gasten”. Kut.

“We doen dus Aztecs tegen Mayans”

Ik zet de tv harder om Arjen te kunnen verstaan. Na een paar minuten dempt mijn vriend heel even zijn vrienden aan de andere kant, om te vragen of de tv misschien een tikje zachter kan. Mijn ogen schieten vuur. Hij moest juist harder omdat hij continu loopt te grollen en trollen met zijn vriendjes. Nee, hij kan niet zachter.

“1600 food, 1200 gold – sick!”

Geïrriteerd kijkt hij me aan terwijl ik de tv nog harder zet. Ik kijk net zo geïrriteerd terug. Ik ga niet als eerste toegeven. Hij gaat maar boven zitten. Of buiten. Of, weet je, BIJ ZIJN VRIENDEN THUIS.

“Wie heeft de relics allemaal gecaptured?”

Ik geef het op. Het is niet te verstaan en op zich moet ik ook nog een boek uitlezen voor de boekenclub, dus dan ga ik wel boven zitten. Maar als hij maar niet denkt dat ik niet kwaad ben. De rest van de avond. Of toch dit uur, minstens. Zuchtend loop ik de trap op.

“Ik heb echt moeilijk mazzel met schapen vandaag!”

Hóe noem je me?

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: