Waarom ik hoop dat Twitter altijd blijft bestaan

Het begon, zoals zo veel dingen, met een goede fles wijn en niets beters te doen. Ik herinnerde me een tweet van een collega over zijn TED-talk die ik een paar weken eerder had geliked. Ik scrollde verder door de tweets die ik ooit een hartje, of zelfs nog een sterretje (we spreken < 2016) had gegeven, helemaal terug naar de allereerste. Omdat ik blauw ben en van orde hou, ben ik volgens mij de enige tweep die regelmatig met de bezem door haar favorieten gaat.

Als ik a) er nog steeds om moet lachen b) het artikel nog steeds niet gelezen heb of c) door je tweet herinnerd word aan een bepaald moment dat niet per se significant hoeft te zijn maar toch wel leuk om later nog te weten wanneer het was dat… Nou, dan dus. Dan blijft ‘ie bij mijn favorieten staan. Veel favoriete tweets komen van favoriete twitteraars. Dit is een ode aan hen en hun dekselse spitsvondigheden. Het lijken er veel, maar door die 140 tekens ben je zo heen.

1. Toen de RTL-debatten bij de Tweede Kamerverkiezingen volledig uit de hand liepen:

 

2. Deze jongen snapt hoe het zit. En hoe grappig het zou zijn als het was zoals het níet zit. Peter Buurman schrijft voor De Speld en alleen al daarom moet je hem volgen, maar vaak heeft hij ook gewoon heel erg gelijk:

 

3. Jan Postma, bij het grote publiek natuurlijk bekend van de gifjes van zijn kat Willem, doet mij in april al verlangen naar eind december en #hetjaarinstukjesvanscreenshots:

 

4. De tweet van Crap Taxidermy waarvan ik zo hard van de bank rol, dat ik hem voor de zekerheid elke keer als ik hem zie, opnieuw een hartje geef:

 

5. Toen Tim Calis precies zei wat wij dachten:

 

6. Die keer dat Julia 2017 gewoon maar meteen goed begon:

 

7. Sylvia Witteman keeps it real. Je kent haar natuurlijk van de VK-columns, het feit dat ze haar kinderen satansgebroed noemt – verfrissend – en dat ze katten #vanonderen fotografeert. Maar soms gaat ze ook gewoon naar de kapper en denkt ze wat iedereen dan denkt:

 

8. Japke-d omdat ze de kantoormessias is die ons verlost van de vaagtaal, één column at a time, maar ook omdat:

 

9. Ik wil niet stoer doen, maar ik kende (oké, volgde) Nynke al toen ze nog Japkes twittersidekick was. Jan Paparazzi op een racefiets, zo je wil. Op de wildste momenten blijken Nynke en ik over dezelfde zinloze muzikale achtergrond te beschikken. Ik blijf erbij – als ik een BN’er was geweest, was de finale bij De Slimste Mens tussen haar en mij gegaan:

 

10. Toen we nog dachten dat die oranje meneer nooit de nieuwe president ging worden omdat tweets als deze van Seth McFarlane, zo spot on zijn:

 

11. Lisa Bouyeure schrijft, is hilarisch, is jong, is vrouw en heeft hier een bijzonder goed punt:

 

12. “Hennie, Hennie Stoel. Hennie, Hennie Stoel.” You’re welcome.

 

13. Culy mag niet ontbreken, omdat het me niet uitmaakt wat het verschil is tussen camembert en brie zolang je er maar een plaatje bij zet van brie (of camembert) die van je bord loopt:

 

14. JOR_ID en zijn tons of puns:

 

15. Imagine all the people, en dan iets met pdf’s ofzo:

 

16. Omdat Britten:

 

Van wie rol jij onder je toetsenbord van het lachen? Favorieten heb je nooit genoeg, dus roept u maar!

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: