Netflix & Chill

Ik heb een probleem. En ik schrijf dit in de hoop dat vele mensen zich in dit probleem zullen herkennen, zich ermee zullen identificeren en zullen weten dat we niet alleen zijn.

Ik zal er maar gewoon eerlijk voor uit komen. Ik, Rachelle, ben een Netflixer.

Netflix is wellicht de beste en tegelijkertijd slechtste relatie in mijn leven. Netflix is er altijd voor me. Maar dan wel tegen een bedrag van 8 euro per maand. Netflix weet meestal goed aan te voelen wat ik wil, maar slaat soms de plank volledig mis. Soms kijk ik een paar weken niet om naar Netflix – en Netflix dan dus niet naar mij. Netflix straft me soms af, laat me beschaamd voelen, als het vraagt ‘Ben je nog steeds aan het kijken?’. Maar bij Netflix kan ik ook mezelf zijn. Ik kan zonder gêne zowel intelligente series (The People vs. OJ Simpson) als complete pulp opzetten (Pretty Little Liars), zonder dat Netflix me veroordeelt.

Ik kan me ook compleet verliezen in Netflix. Dat gebeurt eigenlijk vaker dan me lief is. Maar verdorie, ik heb dan ook nooit iets normaal leuk kunnen vinden. Het is alles of niets. Dus ik ben gewoon niet in staat om een serie over een periode van meerdere maanden te bekijken. Een seizoen van 22 afleveringen? Geef me een week en ik ben er (hoe doen normale mensen dat? Zichzelf beheersen, bedoel ik). “Rustig aan doen” zit gewoon niet in mijn DNA. Ik wil álles en ik wil het nú.

Ik heb het gevoel dat Netflix en ik nog lange tijd bij elkaar zullen zijn. Ook al ben ik eerder afhankelijk van Netflix, dan Netflix van mij. Er zal een dag komen dat ik uitgekeken raak op Netflix. Wanneer ik alle series heb gekeken die ik de moeite waard vond en ook alle series waarvan ik liever had gewild dat ik ze nooit was gaan kijken.

Maar de grootste reden waarom Netflix me steeds weer weet te verleiden: het geeft me wat ik wil, wanneer ik het wil. En zie daar maar eens mee te stoppen. Netflix, I wish I knew how to quit you.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: