Vieze foute mannen

Emancipatie is een groot goed. Wij zijn hardwerkende, financieel onafhankelijke jonge vrouwen die voorgaande generaties danken voor de verworven rechten die wij nu genieten. Op 11 maart gingen we de straat op om die rechten te verdedigen en te onderstrepen. We verwachten niet dat hij de rekening betaalt en vinden onze eigen carrière belangrijker dan die van wie dan ook. We zijn zelfstandig, vrijgevochten en fantastisch. En soms, heel soms, zetten we dat allemaal aan de kant voor vreselijk vieze, foute, veelal fictieve mannen. Een bloemlezing.

Voor ik – Rachelle – aan mijn uiteenzetting over de blonde vampierseksgod die Spike is begin, wil ik even iets anders kwijt: ik doe niet aan foute mannen. Niet in de ‘oeh ik ben zo slecht en behandel iedereen, ja inclusief mijn grote liefde, als totale shit’. Nee nee. Mijn foute mannen zijn complexer. Nu ja. Ze hebben uiteraard leren jasjes en zijn behoorlijk gekweld, maar ze hebben vooral dit gemeen: ze houden ongelooflijk belachelijk veel van hun object van affectie. Ze verdienen Haar niet, en dat weten ze, en toch houden ze meer van Haar dan van het leven zelf. Get with the program? Mooi. Dan gaan we nu over naar Spike.

 

spike
Rachelle – Spike, Buffy The Vampire Slayer

Ik kan kort zijn over Spike. Hij is een Billy Idol-wannabe-vampier. En op het eerste gezicht niet heel aantrekkelijk. Maar hij houdt van Buffy terwijl hij eigenlijk als vampier HELEMAAL NIET van iemand zou moeten kunnen houden. En ja, er is de nogal precaire situatie van de Buffy-robot waarop hij eerst z’n lusten botviert (iel) en daarna… de actual rape. Wat nooit nooit nooit kan worden goed gepraat, maar… hij had geen ziel? En toen ging hij voor Buffy zijn ziel terugwinnen? En als Buffy dan eindelijk tegen hem zegt dat ze van hem houdt wanneer hij zichzelf opoffert, gelooft hij het niet. Zucht.

 

khaldrogo.gif
Sara – Khal Drogo, Game Of Thrones

Als ik Khal Drogo zie, lopen er tintelingen over mijn rug. Hij is een verschijning van bijna twee meter met een ernstig geval van rape face. Hij moordt en verkracht dat het een lieve lust is, heeft totaal geen respect voor vrouwen en is een allround bad guy. Als ik alleen al aan hem denk, word ik week in de knieën. Jason Momoa, de acteur die hem speelt in Game of Thrones, is ongetwijfeld een leukere vent. Ik heb hem zelfs wel eens zien lachen op een foto. Het deed me niks.

 

cole-turner
Rachelle – Cole Turner, Charmed

 

Ik weet niet wat het was, maar als 13-jarig meisje wist ik één ding heel zeker toen ik voor het eerst Cole zag verschijnen in Charmed: ik wilde ook een Cole. Teach me your wicked ways. Het kon me niet schelen dat hij een half-demon was en constant alles en iedereen probeerde om te leggen. Hij was een demon die verliefd werd op Phoebe Halliwel en hoe hard hij het ook probeerde te negeren, hij móest toegeven aan zijn liefde. En verdomme, die afleveringen bekeek ik opnieuw en opnieuw en opnieuw. Ik spoelde zelfs de videoband (kun je nagaan) door tot het punt waar hij weer verscheen. Hij was vrij kwaadaardig, helemaal toen hij the actual bron van al het kwaad werd, maar hij híeld van Phoebe als geen ander. Ja, daar gaan we weer.

ryansarahriding1
Sara – Sebastion Valmont, Cruel Intentions

De release van Cruel Intentions valt samen met mijn seksuele ontwaking (Rachelle: van welk meisje níet?). In de film speelt Ryan Philippe (leeft die nog?) Sebastian, een enorme hufter die meisjes als trofeeën ziet en alles neukt wat los en vast zit. De hele film hangt van de hufters en hoeren aan elkaar en de seks (hoewel nauwelijks in beeld, het blijft Amerika) spat van het scherm. Sebastian, oh Sebastian… Is hij heel knap? Niet per se. Het voornaamste wat hem aantrekkelijk maakt, is dat het een enorme lul is. Oh, en zijn intelligentie. Dat dan weer wel.

chuckbas
Rachelle – Chuck Bass, Gossip Girl

Gossip Girl was wat 90210 was voor de generatie voor me. Een stelletje knappe rijkeluiskinderen bij elkaar gegooid die uit verveling elkaar constant manipuleerden. Top-tv dus. En de allerslechtste, meest gekwelde arrogante klootzak, dat was Chuck Bass. Hij hield van niets en niemand, inclusief zichzelf, maar wél van Blair Waldorf. Ik wilde Blair zijn en Chuck hebben. En ja, de relatie is niet echt iets waar je naar wilt streven (ik bedoel, ik wil niet graag ‘verkocht’ worden in ruil voor een hotel) Maar you guys, toen Chuck ein-de-lijk zover was om te zeggen dat hij van Blair hield, had hij haar favoriete macarons meegenomen. Uit Parijs!

En, we zeggen het nog een keer in koor: hij hield van Haar en alleen van Haar. Schijnbaar is dat genoeg voor mij om je al je evil ways te vergeven.

mario-gomez
Sara – Mario Gomez, real life persoon en voetballer

Ik kan me het WK voetbal van 2010 nog goed herinneren. Mijn vriend en ik waren net een paar maanden bij elkaar. Hoewel we allebei niet veel met voetbal hebben, keken we avond aan avond met vrienden in de kroeg naar alle wedstrijden. Daar leerde ik over het bestaan van Mario Gomez. Ik weet verder niets over hem of op wat voor positie hij heeft (onder mij, boven mij, whatever) maar sinds dat ene WK ben ik verslingerd. Elke keer als die Mannschaft speelt, schakel ik in om te kijken naar zijn foute kop – en natuurlijk om heel hard SCHWEINSTEIGER te roepen als er gescoord wordt.

tumblr_mbwvawHMu21rwpn15o9_r1_250
Colin Farrell

Pas nadat deze lijst al helemaal was samengesteld en ready to go stond, kwamen we tijdens een (wijngevulde) avond op de meest goddelijke verschijning die ooit op deze aardkloot heeft mogen rondlopen. Colin Farrell. Het water loopt ons alleen al bijna in de eh…mond als we aan hem denken. Hij is de ultieme real life bad boy mét bijbehorend accent. Meer gaan we ook niet toevoegen. Want meer is ook niet nodig.

(Concluderend: Sara & Rachelle hebben issues. Maar dat wisten we al. Geef ons gewoon mannen in leren jasjes met rapeface. Sue us)

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: