10 redenen waarom lijstjes fantastisch zijn

  1. Omdat je precies weet waar ze beginnen en eindigen. Overzicht. Houden we van.
  2. Lijstjes scheppen orde in de chaos. De chaos kan zijn ‘wat moet ik eten?’, ‘werkt mijn relatie nog?’ of ‘wie van de vriendengroep moeten de vakantie nog betalen’? De orde zorgt ervoor dat je niet huilend tussen de conserven eindigt in gangpad 5.
  3. Iets afstrepen is ongeveer net zo bevredigend als… nou ja, vul zelf maar in.
  4. Die blauwe to-do boekjes zijn werkelijk een geschenk uit de hemel. Het bewijst niet alleen aan jezelf, maar óók aan je collega’s dat je echt wel heul veel gedaan hebt vandaag.
  5. Als je licht autistisch bent (zoals wij), dan heb je een houvast. Want eerlijk is eerlijk: die lijstjes zitten ook verdomd goed in ons hoofd, maar het opschrijven geeft je even rust. Or so it seems.
  6. Als al je vrienden falen in het organiseren van wat dan ook, dan weten ze dat jij de persoon bent die precies weet wanneer er wat gedaan moet worden. Dankzij je lijstje dus.
  7. Als je lijstjes maakt, kun je dus alles wat op je lijstje staat ook weer afstrepen. Bijvoorbeeld met een felgekleurde markeerstift (sowieso: markeerstiften <3). Of – als blijkt dat je ze per ongeluk voorbarig hebt doorgestreept, opnieuw op je lijstje zetten. 
  8. Je kan lijstjes niet alleen nummeren, maar ook met bulletpoints overzichtelijk maken. Of met pijltjes. Of met vinkjes. De mogelijkheden zijn eindeloos. En begin al helemaal niet over de keuzes tussen punten, hoofdletters of puntkomma’s.
  9. Lijstjes zijn goed tegen dementie. Op Omroep MAX heb je een spelshow waar kandidaten boodschappenlijstjes uit hun hoofd moeten leren. Die mensen hebben dus geen dementie. Keihard bewijs.
  10. In deze tijd van technologische hoogtepunten zijn lijstjes er voor iedereen: Goodreads houdt voor je bij welke boeken je wil lezen, TV Show Time houdt bij waar je was gebleven bij Designated Survivor en Evernote onthoudt welke apps je moet downloaden om nog meer lijstjes te kunnen maken, zodat je nooit meer iets vergeet en o mijn god – lijstjes. Wij hadden net een heel klein orgasme.

Dus, doe je met ons mee? Het is echt heel leuk om licht autistisch te zijn. Behalve misschien voor iedereen om je heen, maar ja, wij worden in elk geval gelukkig van de kleine dingen in het leven. Zoals 6 precies matchende wijnglazen (waarna IEMAND er dan één omgooit. Sorry, Sara) of cadeaupapier dat precies op de naad klopt wanneer je het dichtvouwt. Hou óp met ons hoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: