You’ve been Gilmored – Gilmore Girls: A year in the life

Er zijn dingen in het leven waar je dagen, maanden, zelfs jaren naar uitkijkt. Soms weet je niet eens dat je ernaar uitkijkt, maar in de dieptes van je ziel smacht je naar dat ene onbereikbare. En dan, zonder dat je het eigenlijk ooit nog verwacht, wordt het onbereikbare bereikbaar. Je gaat de dagen aftellen. Nog even en alles waar je ooit van droomde, komt uit.

Mocht je het nog niet doorhebben: dit gaat over Gilmore Girls, The Revival. Vol verwachting klopte ons hart. Maar was the real thing net zo goed als we hadden gehoopt? De meningen zijn daarover niet echt verdeeld. Lees en huiver.’

Sara: ‘Back in the day voorafgaand aan A Year in the Life – volg je ‘m nog? – waren we #teamrory. Rory was wie je wilde zijn en wie wij allebei in zekere zin ook waren. Chicks die boeken best wel chill vonden en die op relatief late leeftijd (nou ja, Rachelle dan) pas verkeerde keuzes maakten op het Immer Hellend Vlak der Mannen. Maar wat schetst mijn verbazing twaalf jaar later? Rory is een loser. Niet iemand die het toevallig allemaal even niet weet, maar iemand die niet eens een poging doet om erachter te komen. Wel een beetje raar, met 32 jaar. Ik hoop toch dat in de (veel te) nabije toekomst mij een ander lot beschoren is.’

Rachelle: ‘Asjemenou, maar echt. Ik was altijd voor Rory. Ik was Rory. Nou ja, tot ze in seizoen 4 echt achterlijke keuzes ging maken. Nee, Rory, je gaat niet voor het eerst naar bed met je getrouwde (!) ex-boyfriend. Vooral niet als je eerst een Jess (zo heet!) had. Maar goed, verkeerde keuzes in de tv-serie daargelaten. De revival sloeg echt alles. Maar niet alleen wat betreft Rory, nee, ook andere elementen van de revival gingen nergens over. Ten eerste, fucking vier keer 90 minuten? Totaal overbodig. En what was up met die musical? En dit komt van iemand die notabene op het NKT heeft gezeten.’

Sara: ‘De musical snapte ik niet. Dat Sookie opeens een andere stem had en er maar drie minuten in voorkwam snapte ik niet. Dat Lorelai The Wild ging doen en belandde in een soort Crossroads voor vrouwen van middelbare leeftijd snapte ik niet. Dat Rory, met haar degree in journalism van Yale, ging werken op de redactie van de Stars Hollow Gazette (een soort Purmerend op Zondag) snapte ik niet. Effectief waren voor mij de enige logische verhaallijnen dat 1) Michel uit de kast was en 2) Kirk nog altijd films maakte en een varkentje had. En what was up met dat einde!? “Oh mam, ik ben zwanger.” Het zou godverdomme eens tijd worden.’

Rachelle: ‘Ik bedoel, ik zou niet zo ver gaan dat alles totale crap was. De eerste twee afleveringen waren als thuiskomen. Hallo Babette, Gypsy en Taylor. We hebben jullie gemist. Het snelle praten, de popculture references die ik nu – hoera! – bijna allemaal snapte. Dat was waarvoor we keken. Niet de shitstorm die daarna volgde. Logan was nog altijd even kut (ga toch lekker lopen janken met je miljoenen in je penthouse in Londen, fucking eikel) en Jess was nog altijd even dreamy. De misschien wel allergrootste aangename verrassing: het is mogelijk om over de o zo perfecte, maar verwende Rory heen te komen. Want hair curtains Dean leek het niets meer te doen. En misschien is dat de enige juiste houding om aan te nemen: het was leuk, maar nu? We zullen altijd de herinneringen hebben en er met warme gevoelens op terugkijken. Maar het zal nooit meer worden zoals het ooit was.’

PS – Om het allemaal nog deprimerender te maken: kennelijk weet je op je 32e ook niet meer hoe je alledaagse objecten vast moet houden. Dus, dat is iets om naar uit te kijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: