Een lans breken

Onze generatie (Y, millennials, geef het een naam) wordt vaak verweten niet geëngageerd te zijn. Niet bezig met politiek of actualiteit, geen uitgesproken mening over belangrijke zaken en al helemaal niet de cojones om daar dan ook nog voor – of tegen – te protesteren. Op straat. Als het regent. Politieke partijen constateren een terugloop van het aantal leden, en als mensen al lid zijn, zijn ze zelden actief. Jongeren nemen geen abonnementen meer op kranten, maar zien TMZ als religie en meisje Kardashian – eender welke – als profeet.

We brengen onze dagen vloggend, double-tappend en snappend door. Non-verbaal maar digitaal. Swipend, streamend, klikkend… Ongevoelig voor de zaken die er echt toe doen in de wereld. Radicalisering en Donald Trump zijn schering en aaninslag, maar wij zijn drukker met de release van de nieuwe iPhone en het nieuwe seizoen House of Cards – fuck yeah duurt lang.

Ik wil graag een tegengeluid laten horen, een lans breken voor onze generatie. Want net zoals babyboomers niet allemaal uitgebluste tijduitzitters zijn, vind je bij millennials ook een veelheid aan mensen. Bovendien vinden we – als we ons toch over één kam scheren – manieren om naast onze banen, en onze hobby’s, en het sporten, en een sociaal leven én het op grote schaal bingewatchen van Gilmore Girls, óók nog iets te vinden van dingen. De belangrijke dingen.

Want kom op nou.

Mensen.

Hoe heet is Michiel Huisman?!*

<hier foto’s van Michiel Huisman>

*En breek me over zijn lans al helemaal de bek niet open.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: