Ken je die van die bank van Hip Wonen?

Een huis kopen is doodeng. Je knikt begrijpend als de adviseur begint over lineair versus annuïteiten, al heb je werkelijk geen idee waar hij het over heeft en wat voor idiote organisatie moet het zijn als ze jou zo veel geld geven en alles gaat waarschijnlijk mis en de muren zijn rot en overal zitten termieten die ‘s nachts aan je bed knagen.

Om mezelf van dat alles af te leiden, stortte ik me op het interieur. Dit was het eerste huis dat we zelf gingen inrichten met spullen die we mooi vonden. Geen afdankertjes met twijfelachtige vlekken, maar onze eigen spullen. De Chesterfield was de eerste aankoop, algauw gevolgd door een salontafel, tv-meubel, eetkamerstoelen en… de bank.

We kochten de bank bij Hip Wonen op 3 april. Hip Wonen, onthoud die naam. Goed, het was nog bijna drie maanden tot de verhuizing, dus een levertijd van 10-12 weken was prima. Desnoods zouden we om beurten op de Chesterfield zitten een paar dagen, wie maakt me wat.

Reken je mee? 12 weken na 3 april is 26 juni. Geen bank. Geen bericht ook, van Hip Wonen. Dus hingen we zelf aan de lijn. ‘Klein probleempje, het wordt half juli. Niets aan te doen.’ Goed, kan gebeuren, denk ik. Dat had ik niet moeten denken. Half juli belden we Hip Wonen opnieuw, omdat we geen verder bericht hadden ontvangen. Het duurde twee dagen voor er iemand opnam in de winkel. ‘Helaas, er zijn leverproblemen… Het gaat nog twee weken duren.’

We wachten ruim 17 weken op de bank als er opeens gebeld wordt, op 2 augustus. De leverancier heeft problemen, en daarmee de klanten van Hip Wonen ook. De levering wordt opnieuw uitgesteld, naar eind augustus. De eigenaar zelf heeft er nog wel het hardst onder te lijden: ‘Ja, ontzettend vervelend. Het gaat om 80 banken die niet geleverd zijn.’

Er zijn dus nog 79 mensen (of meer, als het allemaal stellen zijn) die nu voor de zoveelste keer met een kluitje in het riet worden gestuurd. We kunnen ons wel voor de kop slaan. Even googelen naar “Hip Wonen” levert een stortvloed aan slechte ervaringen, klachten en horrorverhalen* op. Mensen die maanden wachten op spullen die vervolgens na drie keer afzeggen en annuleren tóch geleverd worden, met beschadigingen, door een kamikaze-chauffeur. Kut.

We gaan niet akkoord. We zeggen dat we onze aanbetaling terug willen en ergens anders een bank gaan kopen. Daar willen ze ‘op terugkomen’. De volgende dag worden we gebeld: een wonder! Onze bank is samen met een paar andere banken – ‘sommige waren al in maart besteld’ – onderweg vanuit Polen en wordt volgende week geleverd. Hip Wonen verwacht ‘m zaterdag 6 augustus te kunnen bezorgen. De bezorgkosten worden geschrapt (joh) en we krijgen een cadeaubon.

5 augustus is de bank allegedly geleverd in het magazijn van Hip Wonen. Maar in het weekend kan de eigenaar daar niet bij, dus zaterdag bezorgen kan opeens toch niet. Gek. De week daarna heeft tot twee keer toe de chauffeur last van z’n kutsmoes geen mogelijkheid om de bank te komen brengen. Ik bel Hip Wonen. Ik zeg dat het niet mijn probleem is dat zijn chauffeur lui is, dat hij maar een ander regelt en dat we diezelfde dag de bank willen en anders niet. Een andere chauffeur regelen blijkt ‘niet mogelijk’, tenzij wij de kosten daarvan betalen. Ik begin onbedaarlijk te lachen. Nu de bank of geen bank. ‘Oh ja, heel vervelend, ik snap hoe dit moet overkomen.’ Ja, precies ja. Geld terug dus, en wel nu. Hip Wonen ziet ook geen andere mogelijkheid meer en stort de aanbetaling terug.

Later die middag bestellen we een bank bij Wehkamp. We hadden ‘m de volgende dag in huis. Hij zit heerlijk. Hip ook.

*Hip Wonen heeft geprobeerd het aantal negatieve berichten terug te dringen en heeft inmiddels de eigen Facebookpagina verwijderd. Maar geen zorgen, via Google, De Telefoongids en Wugly worden mensen alsnog gewaarschuwd.

Een gedachte over “Ken je die van die bank van Hip Wonen?

Voeg uw reactie toe

  1. Ik dacht eerst dat dit over Hip-Wonen ging, waardoor ik mij zorgen ging maken of mijn bestelling wel geleverd zou worden… Maar dat blijkt dus niet hetzelfde bedrijf te zijn.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: