Rachelle kookt over

Er zijn mensen die fantastisch culinair zijn aangelegd. Je kent ze vast. Die nodigen je dan uit op dinerpartijtjes en maken dan een 3-gangendiner alsof het niks is. ‘Oh, dit?’ zeggen ze dan. ‘Nee joh, da’s niet moeilijk. Dat kan iedereen!’ Ik heb ongeveer net zo’n grote hekel aan als evenveel respect voor die mensen. Want ik bezit misschien een aantal kwaliteiten (zonder kauwen te eten bijvoorbeeld); koken is er niet een van.

Soms (oké vaak) laat ik dingen aanbranden. En ja, dat heeft er misschien wel of niet mee te maken dat ik niet goed kijk op het pakje hoe hoog de oven moet maar dat is toch best makkelijk zou je denken het is toch altijd iets van 180 graden 40 minuten lang. Ja, soms dus niet. Soms moet het er maar 20 minuten in en soms moet het maar op 140 graden.

Overigens vind ik dat de meeste recepten echt rete-onlogisch zijn opgebouwd. Dan gaan ze het eerst hebben over de ingrediënten en de voorbereiding en bij stap 5 blijkt dat je al 20 minuten geleden de oven aan had moeten zetten en oja, die eieren zijn al helemaal opgeklopt toch ondertussen? Dus. Hier bij Rachelles kookschool-voor-randdebielen doen we dat anders.

Mocht je het inmiddels nog niet doorhebben: ik ben rampzalig in koken. Dat is geen overdrijving. Echt niet. Hoe hard ik ook mijn best doe, er mislukt altijd wel íets in de keuken. En omdat ik heb besloten dat het niet aan mij ligt, maar aan de recepten, dacht ik: wat is er nu leuker dan mijn avonturen in de keuken te delen?

Nou niets, dacht ik zo.

Dus hierbij. Of tenminste zeer binnenkort. Middelmatige recepten voor barslechte koks.

Want als ik het niet kan, dan is er een grote kans dat jij het wel kan.

Een gedachte over “Rachelle kookt over

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: