BAUT & Dreesmann – Zonder HAAR was het een 10

Elke paar minuten verrijst er een nieuwe hippe eettent in Amsterdam waar je gegeten moet hebben. De eerste week valt er dan geen reservering te krijgen tenzij je een voetballer/Doutzen/Lil Kleine bent. Of het eten, de drank en de wijn goed is, dat doet er eigenlijk niet zoveel toe. Die eerste week dan. Daarna moeten de restaurants het toch echt wel hebben van kwaliteit. Het is ook na die eerste week (soms 2) dat de gewone plebs worden toegelaten. En dan is het onze tijd om het eten te testen, de bediening moeilijke vragen te stellen en al dan wel al dan niet tevreden ons zuurverdiende geld aan ze te overhandigen.

Case in point: BAUT & Dreesmann. BAUT is een initiatief van Michiel van der Eerden, ‘die met dat staartje’ van Masterchef, en begon een paar jaar geleden in de Wibautstraat. Vandaar dus de naam. Heeft niets met poep te maken. Als je dat dacht.

Goed, B&D. Op een zaterdagavond, met z’n zessen. Best wel druk, best wel gezellig. We worden vriendelijk begroet en het voelt meteen opperbest allemaal. Gezelschappen vanaf zes personen krijgen automatisch een samengesteld menu. Wel hebben we nog de keuze uit drie of vier gangen. Eventueel uit te breiden met kaas – haha, “eventueel”. We bestellen een fles cava als aperitief en kiezen voor vier gangen. Oh ja, en of we dan, als de steak tartare niet in het menu zat, een losse steak tartare extra mogen. Daar Ging Het Mis.

dsc_0641
De steak tartare in kwestie

Dingen vragen was schijnbaar een erg moeilijk concept. Of je niet binnen een uur weg willen hebben. Die gangen rosten ze er doorheen alsof ze ieder moment Beatrix met haar gezelschap van 100 hofdames verwachtten. Na nog geen anderhalf uur hadden we al 3 gangen naar binnen moeten schuiven. Misschien zijn ze gewoon behoorlijk efficiënt, maar erg gezellig is het niet. En dat wijnarrangement erbij was echt meer dan dikke prima, maar voor sommige onder ons (lees: Rachelle) is een behoorlijk glas wijn binnen een kwartier wegtikken best een opgave.

dsc_0640
Een van de lekkerste dingen die ik (Rachelle) ooit heb gegeten. Schol met buikspek. Hou op met me hoor.

Daar had ik (lees: Sara) minder moeite mee. En het eten was echt supergoed. Nou ja, kijk zelf maar. Daar lag het niet aan. Aan de wijn en het gezelschap óf de omgeving ook niet. Het kwam door Haar. Onze serveerster (of moet je gastvrouw zeggen?) had er gewoon niet zo’n zin in. Het extra gerecht dat we bestelden deed haar een zucht slaken. De mededeling dat er wel iets meer tijd tussen de gangen mocht deed haar een zucht slaken. De vraag of we na de vier gangen en de kaas nog een drankje mochten deed haar een zucht slaken. Toen Mark (de nerdliefde van Sara) grapte: ‘We maken het je niet makkelijk hè’, reageerde ze met ‘Nee, niet echt.’ Au. Vervelend detail is dat bij elke zucht haar rokje drie centimeter haar dij op klom en ze ongeveer in haar ondergoed stond.

En dat is heel jammer. Want fantastisch eten + wijn + gezelschap + kaas + locatie zou toch een lovende recensie moeten opleveren. Maar door Haar wordt dat teniet gedaan. Toen de rekening kwam, bleek dat we moesten betalen voor water en brood. Bovendien stonden er gerechten op de rekening die we niet hadden gehad. Dus leek het Haar handig om aan tafel uit haar hoofd het nieuwe bedrag te gaan berekenen. Niet zo klantvriendelijk*. Uiteindelijk liepen we voldaan de deur uit, dat zeker, maar toch met een beetje een zure nasmaak. Jammer dat die schol en die eend én die kaas daardoor overheerst werden.

dsc_0643
Dit was het toetje. Best lekker. Niet heel bijzonder. We’ve had better.

Wil je tóch nog wel eten? Dat kan hoor. Tot en met december. Hier dus.

*en echt, ik (Sara) ben geen zeikerd als het om Amsterdamse service gaat, maar als ik 90 euro voor een maaltijd betaal, wil ik niet het gevoel hebben dat ik in mijn reet word genomen. Ik (Rachelle) ben het daar volkomen mee eens, maar sorry serveester? Misschien had je gewoon een kutdag. Ongesteld geworden, cavia dood, ex-vriendje gaat ineens met Carice van Houten. Dat soort dingen.

Een gedachte over “BAUT & Dreesmann – Zonder HAAR was het een 10

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: