The one with the tijdloze televisieserie

Sara: ‘Sinds 8 juli staan alle zeven seizoenen Gilmore Girls op Netflix. Ik was na drie dagen door het eerste seizoen heen. Wat een tijdloos genot: dat snelle gelul, die subtiele grapjes en onmogelijke moederdochterrelaties. Zestien jaar na dato geniet ik er nog net zo hard van als toen ik het voor het eerst zag. Best bijzonder, en iets wat ik verder eigenlijk alleen heb bij die andere serie. Die ene met tien seizoenen en zes vrienden. Die het overigens ook niet altijd konden vinden met hun moeders. Friends-fans hebben een buitengewoon talent om elkaar te vinden. Dat komt ongetwijfeld doordat ze, behalve de serie, meer gemeenschappelijke hobby’s, pet peeves of angsten delen. Maar Friends is wel de lijm die de hele tyfusbende bij elkaar houdt, wat mij betreft. Waar komt dat door, denk je?’

Rachelle: ‘Ik denk dat het antwoord daarop niet zo heel moeilijk is. Het punt van Friends-fans is dat ze bij elke mogelijke gelegenheid een referentie naar een bepaalde aflevering kunnen maken. Omdat elk scenario dat je in het dagelijks leven kan meemaken, ooit een keer in een aflevering is geweest. “Ja, doei, dat kan toch niet? Je wilt zeggen dat er voor elke situatie een gepaste Friends-referentie is?” Ja, dat is precies wat ik wil zeggen. Mijn leven is een grote samenhangende Friends-quote. Is er soms iets mis met me? Oei, don’t open that door.’

Sara: ‘Sowieso! Ik deel nogal wat karaktertrekken met Monica op het gebied van ordenen en andere neuroses, en voel me daardoor vaak onbegrepen. Mensen denken dan dat ik niet spontaan ben, maar ze snappen niet dat rules help control the fun! Wie is jouw spirit animal?’

Rachelle: ‘Ik overtuig mezelf altijd graag dat ik zowel Chandler als Joey ben. I’m not very good at the advice, can I interest you in a sarcastic comment? Ik besta uit sarcamse, vandaar de Chandler. Ik deel geen eten, vandaar de Joey. Probeer niet eens in de buurt van mijn bord te komen, want ik maak je echt af. Maar als ik heel eerlijk ben, dan ben ik ze allemaal een beetje. Rachel, onmiskenbaar voor mijn neiging tot verwendheid, Monica voor mijn lichtelijk autisme (het schoonmaken dan weer niet, ik háát schoonmaken met de passie van duizend brandende zonnen), Ross voor zijn nerd- en mislukking-in-het-leven-zijn en Phoebe omdat – nou ja, we zijn allemaal wel af en toe een beetje raar. Maar dat is denk ik de kracht van Friends, is het niet? Dat het zo ongelofelijk herkenbaar is én dat we allemaal wel een beetje van de karakters in ons hebben.’

Sara: ‘Dat is wel echt zo ja. Ik ben Phoebe als ik me echt bij iemand op m’n gemak voel, een soort rambling idiot die woorden verzint en het raar vindt als mensen dan niet snappen wat je bedoelt. Ross, omdat ik het ook superkut vind als mensen geen aandacht besteden aan hun taal of grammatica – Y-O-U apostrophe R-E means you are. Y-O-U-R means your. Monica omdat neuroses (minus het schoonmaken inderdaad, fuck dat sowieso), Rachel omdat ik ook op kneuzen zoals Ross zou vallen en Joey omdat babykangoeroes megaschattig zijn. Chandler is alles wat ik vrees te zijn en nooit hoop te worden, al is hij met afstand de grappigste van het stel en daar kan ik me natuurlijk wel in vinden…’

Rachelle: ‘Wij zijn zonder twijfel de grappigsten van onze vriendengroep. Hilarisch. Mede dankzij het Chandler-sarcasme en de Friends-quotes. Het is zo jammer alleen dat de helft van de tijd niemand anders het snapt… Maar weet je, daar hebben we elkaar voor. En alle 10 seizoenen van Friends. Is this friendship? I think so.’

tumblr_lu522jhwmg1qf28p4o1_500

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: